Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προχωρημένο Shil Lim tao

Στα πλαίσια της δημιουργίας , ο Grandmaster William Cheung , θέλοντας να τονίσει παρελκόμενες τεχνικές , δημιούργησε το προχωρημένο Shil Lim Tao
Παρελκόμενες είναι οι εναλλασσόμενες τεχνικές που αποκρούουν πολύπλοκες επιθέσεις. Εκτός τούτου, κατά την εκπαίδευση του προχωρημένου Shil Lim Tao, δίνεται έμφαση στο διαγώνιο βηματισμό προς τα πίσω , με ταυτόχρονη ανατροπή του αντιπάλου.

Μια άλλη σημαντική κίνηση που εξελίσσεται στο προχωρημένο Shil Lim Tao είναι η μεγάλη περιστροφή του καρπού. ( Huen Sao) . H περιστροφή του καρπού (Huen Sao) μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε κοντά στον αντίπαλο. Επίσης, κατά τη μεγάλη περιστροφή , συμμετέχει , εκτός από την άρθρωση του καρπού, και η άρθρωση του αγκώνα. Μετά από κάθε περιστροφή του καρπού το χέρι μας χτυπά τον αντίπαλο με την παλάμη. Εκμεταλλευόμαστε δηλαδή την κυκλική τροχιά του χεριού μας , μετατρέποντας την σε κάθετο χτύπημα προς τον στόχο. Η περιστροφή του καρπού , δεν εφαρμόζεται μόνο στην απόκρουση σε χτυπήματα αλλά και σαν αποφυγή σε πιασίματα των καρπών. 


Το προχωρημένο Shil Lim Tao  δεν αναφέρεται εως σήμερα σε κανένα εγχειρίδιο και το κατέχουν όσοι εκπαιδεύονται αποκλειστικά στο Traditional Wing Chun Kung Fu. Είναι ένα σχήμα που προσθέτει χωρίς να διαβρώνει ή να αφαιρεί τεχνικές. 
Ουσιαστικά , το προχωρημένο Shil Lim Tao, αρχειοθετεί στο μυαλό του μαθητή ένα σύνολο εναλλασσόμενων τεχνικών , βασιζόμενων πάντα στις στις αρχές του Wing Chun. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου