Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

WING CHUN και ΑΓΩΝΕΣ


Όταν μια πολεμική τέχνη μπαίνει στην διαδικασία αγωνιστικής δραστηριότητας , μετατρέπεται σε μαχητική τέχνη- άθλημα.
Για να μπορέσει μια μαχητική τέχνη να αγωνιστεί θα πρέπει πρωταρχικά να προσδιορίσουμε το βασικό της επίτευγμα.
Κατόπιν να ορίσουμε το χώρο όσον αφορά τα όρια και το είδος του εδάφους. Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια των αγωνιζομένων , θέτουμε κατηγορίες βάση φύλου και κιλών, καθώς και απαραίτητους κανονισμούς. Η ενδυμασία των αθλητών τις περισσότερες φορές είναι συνδυασμός πρακτικότητας και παράδοσης. Σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων μαχητικών τεχνών είναι η παρακίνηση για σωματική αγωγή και η ψυχαγωγία των θεατών. Σε όλα τα αθλήματα αναλόγως τον βαθμό επικινδυνότητας , υπάρχει η πιθανότητα τραυματισμού. Η πιθανότητα αυτή στις μαχητικές τέχνες είναι πολύ μεγάλη και για τον λόγο αυτό οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολυμπιακά αθλήματα. Έτσι διοργανώνονται  αγώνες σε επίπεδο Ομοσπονδιών.
Το Wing Chun είναι μία πολεμική τέχνη που δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί με ασφάλεια , όχι μόνο σε ολυμπιακό επίπεδο αλλά ούτε και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το γεγονός ότι τα χτυπήματα σε ευαίσθητα σημεία , όπως: μάτια, λαιμό, γεννητικά όργανα, είναι μέρος των αποκρούσεων και εφόσον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προστατευτικά γάντια, καθιστά το Wing Chun άκρως επικίνδυνο.



Έτσι λοιπόν είναι ασφαλέστερο να εκπαιδευόμαστε στο Wing Chun με σκοπό να το χρησιμοποιήσουμε για το λόγο που δημιουργήθηκε.
Η διαφορά των πολεμικών τεχνών από τις μαχητικές τέχνες είναι ότι οι πολεμικές τέχνες προσαρμόζονται πάνω στον ασκούμενο, ενώ στις μαχητικές τέχνες ο ασκούμενος προσαρμόζεται σε αυτές. Για να είναι αντικειμενικό το αποτέλεσμα ενός αγώνα πολεμικής τέχνης , θα πρέπει ο αγώνας αυτός να είναι πλήρους επαφής.
Χρησιμοποιώντας τις πολεμικές τέχνες , εάν θέλουμε να παράγουμε καλό πολιτισμό θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε όπως πρέπει και όταν πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου