Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Wing Chun και εξέλιξη

Το Wing Chun είναι μία εύπλαστη πολεμική τέχνη που προσαρμόζεται εύκολα και αποτελεσματικά σε κάθε σωματότυπο. Η πλαστικότητα αυτή το καθιστά ιδιαίτερα εξελίξιμο. Επίσης, είναι η νεότερη κινεζική πολεμική τέχνη. Στα 300 χρόνια της ύπαρξής του, εξελίσσεται στο πέρασμα των αιώνων. Προσδιορίζοντας τον ορισμό της εξέλιξης του Wing Chun , θα λέγαμε ότι είναι η σταδιακή αλλά συνεχής μεταβολή ενός συστήματος από παλιότερο σε νεότερο , προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής. Τροφή αυτής της εξέλιξης είναι η δημιουργικότητα του εκάστοτε δασκάλου. 
Στα πλαίσια λοιπόν της εξέλιξης ο κάθε δημιουργικός δάσκαλος προσθέτει τις απόψεις του, με σκοπό την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος. Για το εάν είναι αποτελεσματικές οι απόψεις ενός δασκάλου , αυτό αποδεικνύεται από το πέρασμα του χρόνου. 

Κατά τη διαδρομή της εξέλιξης του , το Wing Chun , λόγω του νεαρού της ηλικίας του , έχει αποκτήσει πολλές μορφές εκμάθησης , οι οποίες διατηρούν τις ίδιες βασικές αρχές. 
Σημαντική τροφή εξέλιξης των μαχητικών αθλημάτων είναι οι αγώνες για διακρίσεις στα στάδια, μα σημαντική τροφή εξέλιξης του Wing Chun είναι ο αγώνας για επιβίωση στο δρόμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου